De keuken van Normandië is wereldberoemd. De recepten zijn vaak erg eenvoudig en maken dit eten tot een feest. De streek staat vooral bekend om zijn vis, zeevruchten, melk, kaas (of liever: kazen!), cider, calvados etc. Gerechten waar de naam ‘Normande’ (Normandisch) in voorkomt, zijn stevige schotels waar er niet op een scheut room of een klomp al dan niet gezouten boter wordt gekeken. Op deze pagina verschijnen Normandische recepten die we zelf hebben gemaakt, en welke we serveren aan de gasten (table d’hote). Let wel: dit zijn vegetarische gerechten, of met vis!

8 februari 2019:

Camembert in de oven

Gisteravond hebben we dit heerlijke recept gemaakt. Erg simpel, en superlekker!

Koop Camembert AOC in een houten doosje en verwijder de verpakking. Plaats hem terug in het doosje. Maak een paar inkervingen en vul deze op met enkele takjes rozemarijn en een scheutje Calvados. Plaats het gedurende acht minuten in een warme oven (200 graden). Dien het op met gebakken aardappelen of stokbrood, een groen slaatje en een glas droge cider. Je kan het eten als een soort kaasfondue.

Recepten