Het kasteel Carrouges is gebouwd tussen de 14e en de 17e eeuw. Het ligt aan de rand van Maine in Normandië, in het hart van het Regionaal Natuurpark Normandië-Maine. Het heeft een elegant poortgebouw uit de Renaissance.

Het prachtige kasteel, dat is opgetrokken uit baksteen, graniet en leisteen, wordt omringd door grachten. Het biedt luxueuze appartementen met een renaissance- en klassieke inrichting. Je kan er de Louis XI-kamer, precies waar de koning in 1473 verbleef, bezichtigen alsook de eetkamer en de monumentale open haard, de portretten en de schilderijen die de voormalige eigenaars van het kasteel, de keuken en de verzameling koperen potten, of de prachtige trap van eer.

Rondom het kasteel ligt een prachtig park van tien hectare, met tuinen, bosjes en een boomgaard en prachtige smeedijzeren poorten (17e eeuw).

Er zijn meerdere evenementen gedurende het hele jaar, waaronder: bezoeken met kaarslicht op vrijdagavonden in het zomerseizoen, concerten, tentoonstellingen, amusement voor kinderen etc.

Le château de Carrouges