Het kuuroord Bagnoles-de-l’Orne, genesteld in weelderig groen, in het hart van het woud van Andaines, staat bekend om zijn heilzame water. Het geniet van een bevoorrechte natuurlijke omgeving, bevorderlijk voor ontspanning en ontspanning. recreatieve sporten, zoals wandelen, paardrijden en mountainbiken, golfen of tennissen.

De Thermen, gespecialiseerd in de behandeling van reumatologie en flebologie, bieden naast medische behandelingen, welzijn en fitnessverblijven in het Cerny-gebied.

Maar Bagnoles-de-l’Orne heeft is ook de charme van de Belle Epoque en Art Deco-architectuur: casino’s, hotels en villa’s die aan beide kanten van het prachtige meer liggen verspreid, zijn zoveel getuigenissen. Torentjes, boogvensters, dakramen, balkons en andere architectonische details, brengen een onmiskenbaar stempel op het geheel.

Een andere bezienswaardigheid is het oude kasteel Goupil, de zetel van het stadhuis, en zijn park-arboretum rijk aan meer dan 150 soorten bomen!

Er is veel entertainment, entertainment en festiviteiten gedurende het hele jaar. Hoogtepunten van het resort zijn de zomervrijdag, een straatkunstenfestival op vrijdagavond in juli en augustus; Les Clés de Bagnoles, muziekfestival, zondagen in juli en augustus om 17.00 uur; de pyromelodische show op het meer op 15 augustus; het gastronomische herfstfestival Gourmand in september.

Bagnoles-de-l’Orne